Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Slimme oplossingen bij netcongestie

25 januari 2024 | 14.45 (14.15 u inloop) - 18.00 u | Conference Center High Tech Campus | Eindhoven

Het Nederlandse elektriciteitsnet staat onder druk, in het bijzonder in de Brainportregio. In deze innovatieve hightech regio groeien bedrijven niet alleen hard, ze zetten ook grote stappen op het gebied van duurzaamheid. Het elektriciteitsnet heeft moeite om te voldoen aan de toenemende vraag naar elektriciteit en het groeiende aanbod van duurzaam opgewekte stroom.   

Wil je met je bedrijf groeien of verduurzamen, maar is je aansluiting bij Enexis niet groot genoeg? Kom dan naar hét event waar we de brandende kwestie van netcongestie aanpakken en ontdekken welke innovatieve oplossingen er voorhanden zijn om te kunnen groeien en verduurzamen in tijden van netcongestie.

Denken in oplossingen: de brandstof voor innovatie en groei

Tijdens deze interactieve middag brengen we ondernemers, parkmanagers, overheid en energie-experts samen om de impact van netcongestie te begrijpen én oplossingen te bespreken om jouw bedrijf veerkrachtiger en duurzamer te maken.

Waarom deelnemen?

  • Krijg inzicht in de huidige uitdagingen van netcongestie en de mogelijke gevolgen voor jouw bedrijf of bedrijventerrein.
  • Hoor van ervaren professionals en ondernemers over hoe zij met succes met netcongestie zijn omgegaan.
  • Vergroot je kennis met interactieve break-out sessies en bezoek de bedrijvenplein waar vraag en antwoord samenkomen.
  • Leer over uitdagingen en mogelijke oplossingen met best practices om jouw bedrijf veerkrachtiger en duurzamer te maken.
  • Netwerk en deel ervaringen en ideeën met andere ondernemers die vergelijkbare uitdagingen aangaan.

Meld je hier direct aan >>

Tijdens de aanmeldprocedure kun je kiezen uit deelname aan verschillende break-out sessies en een bezoek aan het bedrijvenplein. Deze staan verderop beschreven.

Programma

14.15 uur Inloop en welkomstwoord door dagvoorzitter Annemiek Bles, projectleider Energie bij Brainport Development
14.50 – 15.30 uur Presentatie van Robert Aerts, Strategisch Adviseur Energietransitie van Enexis over netcongestie in de regio Brainport en mogelijke oplossingen vanuit de optiek van de netbeheerder
15.30 – 15.45 uur Korte break
15.45 – 17.00 uur Break-out sessie en/of bezoek aan het bedrijvenplein*
15.45 uur Ronde 1
16.30 uur Ronde 2
17.15 uur Ronde 3
18.00 uur Afsluiting met borrel en bezoeken bedrijven plein

(*Per ronde kun je ervoor kiezen om deel te nemen aan één van de break-out sessies of om het bedrijvenplein te bezoeken)

Break-out sessies en bedrijvenplein

Iedere ronde heeft verschillende break-out sessies op specifieke thema’s. Kies drie verschillende break-out sessies om aan deel te nemen of bezoek het bedrijvenplein.

Thema: inzicht en besparen van energieverbruik in je pand en proces

Lagere energiekosten in verouderd industriepand | Profinn
Dankzij inzicht, realisatie en monitoring komen tot een veel lager energieverbruik en CO2 besparing. Gebouweigenaar Profinn deelt hoe je met een korte terugverdientijd deze resultaten kunt behalen.

Haal alles uit je elektriciteitsaansluiting: het begint met meten! | DAF
Het slim benutten van je aansluiting begint met data: weten van je verbruik is. Hoe pakt DAF dit aan om tot inzicht te komen? Wat is ervoor nodig en waarom? En welke stappen gaan zij nog zetten om alles uit hun elektriciteitsaansluiting te halen? Ronald Stegers, Energy Manager bij DAF neemt je mee in hun aanpak.

Energie optimaliseren en besparen bij Aalberts Surface Technologies
Leer hoe Aalberts Surface Technologies doorlopend hun energiegebruik optimaliseert en besparing realiseert in hun pand en proces. Managing director Steffen Schneiders neemt je mee in hun verhaal: hoe pakten zij dit aan?

Thema: energie opslaan en laadoplossingen

Hoe haal je het meeste uit je dak in tijden van netcongestie? | Alius Energy
Expert Jaap Leeflang van Alius Energy neemt je mee in het nut en de noodzaak van zelf duurzame, zonne- energie opwekken, met huidige en nieuwe methodes, binnen de mogelijkheden van je bestaande aansluiting.

Ontdek het geheim achter 70% minder energieverbruik | Lavans
Ze sleepten er de prijs voor ’s werelds beste wasserij mee binnen: Lavans doet uit de doeken hoe zij hun energieverbruik in pand en proces zo succesvol geoptimaliseerd hebben. En hoe ze recente uitdagingen aanpakken door inzet van o.a. batterijen.

Onafhankelijker in energievoorziening? Tuincentrum Coppelmans waagt de sprong | Coppelmans en Big Ass Battery
Volledig onafhankelijk van gas en zover mogelijk onafhankelijk in de energievoorziening. Coppelmans wil dit voorbeeld zijn en laten zien dat het mogelijk is, gebruikmakend van zonnepanelen, een energieopslagsysteem, een warmtepomp, laadpalen en energiehandel. Hiervoor gingen zij de samenwerking aan met Big Ass Battery, ook uit Nuenen. Leer hoe zij dit aanpakten!

Grootschalige batterijen op industrieterreinen | Scholt Energy
Sander Drissen van Scholt Energy neemt je mee in de functies van batterijen, het financieren ervan met een goede business case en de rol die batterijen (individueel of in collectief gebruik) kunnen spelen bij netcongestie.

Thema: gezamenlijke oplossing met de buren

Op weg naar een energy hub op de Waterlaat in Bergeijk | Kempisch Ondernemersplatform (KOP) 
Jan Rietdijk van Kempisch Ondernemersplatform vertelt over de stappen die gezet zijn en de hordes die nog genomen moeten worden om met de bedrijven op industrieterrein de Waterlaat in gezamenlijkheid energie op te wekken, op te slaan, en te gebruiken.

Samen naar een energy hub: inspiratie uit het Kempisch Bedrijvenpark en industriepark De Hurk | VDL Groep
Ontdek waarom en hoe samenwerking tussen bedrijven een interessante oplossing biedt bij netcongestie. Zowel op het Kempisch Bedrijvenpark (KPB) als industriepark De Hurk wordt toegewerkt naar een energy Hub. Arnold van Triest, Energie coördinator bij VDL Groep, is betrokken bij beide projecten en deelt zijn inzichten en praktische lessen. Haal inspiratie uit zijn ervaringen.

Bedrijvenplein
Kom in contact met meer dan twintig bedrijven uit de regio die oplossingen bieden op het gebied van inzicht en monitoring, energiemanagementsystemen, laadoplossingen en duurzame energieopwek- en opslagsystemen.

Meld je hier direct aan >>

Tijdens de aanmeldprocedure kun je kiezen uit deelname aan verschillende break-out sessies en een bezoek aan het bedrijvenplein.

Praktische informatie

Datum: donderdag 25 januari 2024
Tijdstip: 14.45 (14.15 u inloop) – 18.00 u (gevolgd door netwerkborrel en evt. bezoek aan bedrijvenplein)
Locatie: Conference Center High Tech Campus Eindhoven, The Strip, 5656 AE Eindhoven

Routebeschrijving naar de locatie

  • Navigeer via deze link naar High Tech Campus Eindhoven
  • Klik hier voor de routebeschrijving
  • Klik hier voor de plattegrond, informatie over parkeren en telefoonnummers

Vragen of meer informatie?

Neem dan even contact op met Vivian Schoormans via academy@vnoncwbrabantzeeland.nl of 06-59978124.

 

Dit evenement wordt georganiseerd door VNO-NCW Brabant Zeeland, VNO-NCW Co-creatie, Brainport Development en de RES-Metropoolregio Eindhoven. Het doel is om bedrijfsleven in de Brainportregio te versterken en te verduurzamen en met slimme oplossingen toekomstperspectief te bieden in tijden van netcongestie. 

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement