Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Richting: (on)bereikbaarheid van jonge medewerkers

19 januari 2023 | 15.00 - 17.30 | vanHaren | Waalwijk

In de zoektocht naar medewerkers speelt de bereikbaarheid van bedrijven een steeds belangrijkere rol. Zit jouw bedrijf bijvoorbeeld op een bedrijventerrein dat niet of moeilijk te bereiken is met het openbaar vervoer? Dan is jouw vacature of stageplaats voor de jongere generatie Z per definitie veel minder interessant dan die van jouw concurrent met wél een goede aansluiting op het ov-netwerk of met andere slimme mobiliteitsoplossingen.

Maar welke stappen kun je als werkgever dan zetten om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf snel én duurzaam te bereiken is? Kan de overheid jou daarbij helpen, en hoe dan? Samen met experts en ervaringsdeskundigen gaan we jou helpen met het vinden van een antwoord op deze vragen tijdens het Kruispunt Brabant event, deze keer in de regio Hart van Brabant.

Datum: donderdag 19 januari 2022
Tijd: van 15.00 – 17.30 uur
Waar: vanHaren, Van Liemptstraat 10 in Waalwijk

Deze middag duiken we met jou in de wereld van de infrastructuur: aan bod komen zowel de harde kant, zoals wegen, spoorwegen en de inrichting van bedrijventerreinen, als de zachte, denk aan de creatieve inzet van mobiliteitsoplossingen (smart mobility).

Programma

15.00 – 15.30 u Ontvangst bij vanHaren in Waalwijk
15.30 – 16.30 u Talkshow o.l.v. Tom Jessen, bekend als presentator van BNR Nieuwsradio en RTL Z, met als gasten wethouder Bas van der Pol,  GenZ-expert Martijn van Rossum en directeur Han Sterk (vanHaren)
16.30 – 17.00 u Twee verdiepende workshops (je kunt aan één workshop deelnemen)
17.00 – 18.00 u Afsluiting en netwerkborrel

Na deze sessie:

  • Heb je een goed beeld van hoe reizen in de toekomst eruit gaat zien;
  • Ben je voorbereid op wat de jongere generatie Z belangrijk vindt als het gaat om (de bereikbaarheid van) hun toekomstige werkgever;
  • Heb je handvatten op zak om zelf stappen te kunnen zetten naar een betere bereikbaarheid;
  • Is jouw kennis kennis over infrastructuur en mobiliteit flink bijgespijkerd;
  • Delen wij jouw ideeën, suggesties, uitdagingen en vragen op dit gebied met de beslissers en verantwoordelijken in de politiek.

Kruip in de huid van generatie Z

Zo neemt Bas van der Pol, wethouder Stedelijke ontwikkeling en Economie van de gemeente Tilburg, jou mee in de infrastructurele plannen van de toekomst voor de regio en op bedrijventerreinen. Zo neemt Bas van der Pol, wethouder Stedelijke ontwikkeling en Economie van de gemeente Tilburg, jou mee in de infrastructurele plannen van de toekomst voor de regio en op bedrijventerreinen.

En gaan we vooral op zoek naar waar de toekomstige werknemer (generatie Z) behoefte aan heeft en hoe we dat kunnen faciliteren. Martijn van Rossum, eigenaar van het bedrijf The New Crew, kan deze jonge generatie drómen. Hij is dan ook de aangewezen persoon om jou in de huid van een GenZ-er te laten kruipen. Aan het einde van de sessie kijk jij met een heel andere bril naar deze jongeren, maar vooral ook naar jezelf als werkgever.

Inspirerend voorbeeld

Daarnaast ontvang je handvatten om zelf stappen kunnen zetten om jouw bedrijf via mobiliteit aantrekkelijker te maken voor nieuwe medewerkers. We gaan in gesprek met gastheer Han Sterk, directeur van vanHaren. Het bedrijf is al ruim 90 jaar een leidende formule in de schoenenbranche in Nederland en is gevestigd op een bedrijventerrein in Waalwijk. Han zit midden in dit proces. Dus wij zijn benieuwd: welke stappen zet vanHaren? Welke uitdagingen komt Han onderweg tegen? Hoe probeert vanHaren bereikbaar te zijn én te blijven?

Workshops

Vervolgens ga je met alle informatie en inspiratie van de sprekers aan de slag in twee workshops: Hoe moet een bereikbaar bedrijventerrein eruit zien? en Welke creatieve mobiliteitsoplossingen kun jij morgen al inzetten? In deze workshops halen we ook input bij je op. Met deze input voorzien we beslissers en verantwoordelijken in de politiek van signalen hoe de recent vrijgekomen gelden in te zetten ter verbetering van de bereikbaarheid op de bedrijventerreinen.

Aanmelden

Ben je lid van onze vereniging, meld je dan snel en eenvoudig aan via onze ledenapp. (Nog) geen lid? Neem dan contact op met Vivian Schoormans via academy@vnoncwbrabantzeeland.nl Voor meer informatie of vragen kun je ook terecht bij Vivian.

APP Aanmelden Activiteiten

VNO-NCW Brabant Zeeland organiseert periodiek regiobijeenkomsten in samenwerking met het Brabant Mobiliteitsnetwerk (BMN) en SmartwayZ.NL onder de noemer ‘Kruispunt Brabant’ regio-bijeenkomsten. Deze bijeenkomsten helpen CEO’s, directeuren, DGA’s en HR-managers vooruit met invulling geven aan mobiliteitsmanagement voor hun organisatie. Tijdens de Kruispunt Brabant bijeenkomsten denken we na over de manier van werken en reizen én oplossingen hiervoor.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement