Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Ondernemen voor Brede Welvaart

8 november 2023 | 13.00 - 17.00 | Provinciehuis Noord-Brabant | 's-Hertogenbosch

Wil jij ondernemen met impact? Onderneem dan voor brede welvaart! Kom op woensdag 8 november 2023 naar de dag over ondernemen voor brede welvaart op het Provinciehuis van Noord-Brabant in ’s-Hertogenbosch.

De bijdrage van Brabantse ondernemers aan brede welvaart is groot. Om dit vast te houden én om te ontdekken hoe we samen de volgende stap kunnen zetten om de bijdrage in de toekomst nóg groter te maken, kijken we op woensdag 8 november door de lens van brede welvaart naar ondernemen.

Laat je inspireren door de succesverhalen en de daarbij horende uitdagingen van (mede-) ondernemers. Daarnaast ligt de focus van de dag op het zoeken én vinden van samenwerkingen. Want om de transitie naar een nieuwe economie te maken waarin welzijn centraal staat in plaats van materiële groei, is het van groot belang dat het bedrijfsleven, de overheid en burgers samen optrekken.

Voor wie?

De dag ‘Ondernemen voor brede welvaart’ is speciaal voor ondernemers en beleidsmakers.

Locatie

Provinciehuis Noord-Brabant
Brabantlaan 1
5216 TV ’s-Hertogenbosch

Let op! Er zijn geen parkeervoorzieningen aanwezig op het Provinciehuis. We raden aan met het OV te komen, of te parkeren op Transferium Pettelaarpark. Vanaf daar is het tien minuten lopen naar het Provinciehuis. Je kunt ook gebruikmaken van de pendelbus.

Programma

Om 13.15 uur opent Eric van Schagen, voorzitter van VNO-NCW Brabant Zeeland, het middagdeel. Daarna neemt Otto Raspe het woord. Hij is directeur van RaboResearch Regio’s, Innovatie, Duurzaamheid en Ondernemerschap en neemt je mee in zijn ideeën over hoe Brabant kan versnellen in de transitie naar een duurzame en inclusieve economie. Vanaf 14:00 uur zijn er workshops te volgen en is het kennisplein geopend. Denk hierbij aan onderwerpen als circulaire businessmodellen, vitale werkomgeving en werk en mantelzorg. We sluiten de dag af met een (netwerk)borrel.

Wil je het volledige programma volgen? Dan begroeten we je graag om 09:30 uur met een plenair ochtendgedeelte. Auteur van het boek ‘De Verborgen ImpactBabette Porcelijn geeft je heldere handvatten die je helpen om je in te zetten voor een duurzame en gelukkige toekomst.  Daarnaast laat Godelieve Spaas, lector Economy as a Common bij Centre of Expertise Brede Welvaart en Nieuw Ondernemerschap van Avans Hogeschool, je tijdens de ochtend zien hoe nieuwe economische uitgangspunten kunnen werken.

Je vindt het hele programma hier terug.

Workshops & Kennisplein

De woensdagmiddag biedt een dynamisch programma gevuld met inspirerende workshops en verdiepende gesprekken op het kennisplein. De middag bestaat uit twee rondes. Ons advies is om je één ronde in te schrijven voor een workshop. De andere ronde schuif je aan bij de voor jou relevante en interessante thema’s op het kennisplein. Er is keuze uit de volgende workshops:

  • Mentaal Vitaal
  • Vrouw specifiek verzuim
  • Impact financieren
  • Regeneratieve bedrijfscontinuïteit
  • Maatschappelijke diensttijd
  • Kansen voor iedereen (banenafspraak: succesfactoren voor je organisatie)
  • Financieel fitte werknemers
  • Mantelzorg en de betekenis voor werkgevers
  • (digi)taal op de werkvloer: vergroot vaardigheden van je werknemers

In het aanmeldformulier kun je aangeven welke workshop je wilt bijwonen. Meer informatie over de workshops vind je hier.

Aanmelden

Aanmelden voor de dag ‘Ondernemen voor brede welvaart’ kan via dit aanmeldformulier. Je kunt ervoor kiezen om de hele dag aanwezig te zijn, alleen tijdens het ochtendgedeelte of alleen tijdens het middaggedeelte. Iedereen die zich aan heeft gemeld voor de hele dag of voor het middaggedeelte, krijgt later via de mail meer informatie over de workshops toegestuurd. Ken jij iemand die deze dag ook niet mag missen? Voel je vrij om de aanmeldlink door te sturen.

Op de hoogte blijven?

Word lid van het Brabants Netwerk Brede Welvaart op LinkedIn.  

De dag ‘Ondernemen voor brede welvaart’ is onderdeel van de Week van de Brede Welvaart ‘The next step’, een initiatief van de Provincie Noord-Brabant, Avans Hogeschool, Tilburg University, de Vereniging van Brabantse Gemeenten (VBG), VNO-NCW Brabant Zeeland en VNO-NCW. Benieuwd naar de invulling van de rest van de week? Klik hier voor meer info.

Vragen?

Mail naar bredewelvaart@brabant.nl of neem contact op met Vivian Schoormans via academy@vnoncwbrabantzeeland.nl

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement