Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Nazomerborrel: 80 jaar vrijheid

25 september 2024 | 17:00 - 19:30 | Polderhuis, Westkapelle

In 1945 kregen wij onze vrijheid terug. Maar in andere landen wordt tot op de dag van vandaag oorlog gevoerd. Laten we 80 jaar vrijheid stevig verankeren in onze toekomst. Reden voor ons om je uit te nodigen op een bijzondere locatie voor onze traditionele najaarsborrel.

Westkapelle speelde een bijzondere rol gedurende de Slag om de Schelde en kwam in oktober 1944 vol in het oorlogsgeweld. Zo’n 250 zware Britse bommenwerpers bombardeerden de zeedijk kapot met als doel de Duitse verdedigingswerken en verbindingen uit te schakelen. Hierbij werd een groot deel van het dorp weggevaagd, waarbij 159 inwoners het leven lieten. De invasie die hierop volgde, is vergelijkbaar met de invasie van de geallieerden op de stranden van Normandië en leidde uiteindelijk tot de bevrijding.

Programma

17.00 uur  inloop met appelgebak
17.20 uur  start formele gedeelte door Eric de Ruijsscher
17.30 uur  toelichting op de locatie door Jan van Beekhuizen, voorzitter en oprichter van het Polderhuis
17.45 uur  Hans Sakkers en Tobias van Gendt, schrijvers van het met de Zeeuwse literatuurprijs bekroonde boek ’Slag om de Schelde’, duiden de gebeurtenissen die hebben plaatsgevonden op deze bijzondere locatie
18.15 uur we gaan met z’n allen de dijk op, waar Hans en Tobias hun verhaal vervolgen terwijl wij ons een beeld vormen van de gebeurtenissen tijdens de invasie
18.30 uur  start informeel napraten met maaltijd-vervangende hapjes
19.30 uur einde bijeenkomst

Juist vanwege het thema, bevelen wij deze bijeenkomst van harte bij jou aan. We bieden je een bijzonder programma op een unieke locatie. Dit filmpje geeft je een indruk. Na afloop is er volop gelegenheid om na te praten, ondersteund door prima catering.

Aanmelden

Kosten voor deelname bedragen 29,95 euro per persoon excl. btw. Je ontvangt hiervoor na de bijeenkomst een factuur. Wil je een introducé(e) meenemen? Dat kan! Geef dit dan aan bij jouw aanmelding.

Kosteloos afmelden? Laat het ons op tijd weten
Ben je verhinderd? Je kunt je t/m woensdag 18 september kosteloos afmelden via jonge@vnoncwbrabantzeeland.nl. Meld je je later af of kom je zonder afmelding niet naar de bijeenkomst, dan moeten we je toch belasten. Dank voor jouw begrip hiervoor.

APP Aanmelden Activiteiten

Vragen of meer informatie?

Neem dan even contact op met Chantal de Jonge via jonge@vnoncwbrabantzeeland.nl

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement