Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Inspiratiesessie ‘De kracht en toegevoegde waarde van 55+ers’

12 maart 2024 | 15.00 - 18.00 | Geerts | Oosterhout

De krappe arbeidsmarkt van tegenwoordig zorgt voor uitdagingen voor werkgevers. Waar vind je nieuwe mensen, en hoe zorg je dat talent niet bij je weggaat? Kun je slimmer werken door de competenties van al je werknemers te benutten?

Een van de oplossingen is het verzilveren van de kracht van 55+’ers. Deze leeftijdsgroep wordt steeds belangrijker voor werkgevers, ook door de hogere pensioenleeftijd en toenemende vergrijzing. En er is veel te winnen! Oudere werknemers zijn vaak gemotiveerd en loyaal aan hun werkgever. En ervaren oudere medewerkers binnen je bedrijf kunnen bijvoorbeeld een rol spelen in het opleiden en begeleiden van nieuwe werknemers.

Datum: dinsdag 12 maart
Tijd: 15.00-18.00 uur (inclusief borrel)
Plaats: We zijn te gast bij Geerts, Europark 11, 4904 SX Oosterhout

Praktische inspiratiesessie

Hoe werkt dat in de praktijk? In deze interactieve, praktische inspiratiesessie van NLwerktaanwerk krijg je informatie en tips en hoor je het verhaal van de ondernemer zelf. Sebastian Umbreit, eigenaar van Lely Coatings, vertelt hoe het inzetten van het talent van oudere werknemers zijn bedrijf verder brengt. “Uit mijn eigen ervaring weet ik dat oudere werknemers vaak goede probleemoplossers zijn. Ze zijn vaak geduldiger en kunnen goed omgaan met stress. En ze hebben vaak een bredere kijk op de wereld en kunnen nieuwe ideeën en oplossingen aandragen. Allemaal voordelen voor ons als werkgever dus.”

Tijdens de inspiratiesessie zit je aan tafel met tien tot vijftien andere ondernemers, waarmee je ervaringen uitwisselt en die met elkaar meedenken. Spieken bij elkaar mag dus! We sluiten af met een gezellige netwerkborrel.

Aan de slag

Na afloop van de sessie heb je gegarandeerd een aantal inzichten waarmee je in je eigen bedrijf aan de slag kunt. En wil je nog eens doorpraten, dan kun je een afspraak maken met NLwerktaanwerk-regisseur Peter Laming.

Aanmelden voor de sessie  >>

Over NLwerktaanwerk

NLwerktaanwerk is een initiatief van Stichting Nederland Onderneemt Maatschappelijk! en haar founders VNO-NCW en MKB-Nederland, in samenwerking met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Samen met publieke en private partijen, brancheorganisaties en werkgevers werken we aan de vernieuwing van de arbeidsmarkt. Meer informatie >>

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement