Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Eiwittransitie: wat is de impact op jouw businessmodel?

8 februari 2022 | 15:30 - 18:00 | Jamfabriek 's-Hertogenbosch,

De overgang van dierlijke naar alternatieve eiwitten staat volop in de belangstelling. In dit kader wordt gesproken over een eiwittransitie. Eiwitten vormen de bouwstenen van het leven op aarde. Er ligt een maatschappelijke opgave om ons voedselsysteem duurzaam te veranderen. Daarvoor is innovatie nodig om (technologische) oplossingen te bieden in de hele keten. Ook biedt dit economische kansen voor bedrijven. Juist Brabant met zowel een sterke agrifood als hightech sector heeft de potentie om deze nieuwe technologieën en systemen te ontwikkelen en op te schalen.

Maar hoe hard gaat het nou echt? Wat is de impact op de zuivel-, vlees- en akkerbouwsectoren? En wat nou als de eiwittransitie toch een stuk harder gaat dan gedacht? Wat betekent dit voor jouw businessmodel?

Op dinsdag 8 februari 2022 organiseert VNO-NCW Brabant Zeeland in samenwerking met Rabobank, AgriFood Capital, Brainport Development, REWIN, de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) en de Provincie Noord-Brabant een interactieve bijeenkomst over eiwittransitie. We zijn te gast in de onlangs geopende Jamfabriek in ‘s-Hertogenbosch, Helftheuvelweg 11, waar we je graag vanaf 15.30 uur verwelkomen. Denk je dat het onderwerp beter past bij één van je collega’s, stuur deze uitnodiging gerust door!

Programma

15.30-16.00 uur | Inloop
16.00-16.10 uur | Ontvangst door de dagvoorzitter Jeroen Baardemans.
16.10-16.30 uur | Sebastiaan Schreijen, Specialist Consumer Foods van Rabobank vertelt over zijn bevindingen en is bereid jouw vragen te beantwoorden.
16.30-17.10 uur | En wat betekenen deze antwoorden voor de zuivel-, vlees- en akkerbouwsectoren? In een levendig panelgesprek spreken 4-5 ondernemers uit verschillende sectoren hier samen met jou over. Naast Marian Wagemakers van Dalco Food en Wim de Laat van The Protein Brewery nemen ook Willem Cranenbroek van ME-AT en Joost van Boxtel van Globemilk deel aan het panel.
17.10-17.15 uur | Afsluiting
17.15-18.00 uur | Netwerkborrel

Aanmelden

Heb je onze App gedownload op je smartphone of tablet? Meld je dan aan via de app.
Gebruik je liever een laptop of pc? Volg dan deze link en vul je inloggegevens in.

Ben jij (nog) geen lid maar wil je wel graag deelnemen aan deze bijeenkomst? Stuur dan een mail naar academy@vnoncwbrabantzeeland.nl.

Wij respecteren de maatregelen
We blijven bij onze bijeenkomsten de bestaande maatregelen steeds goed opvolgen. Onze bijeenkomsten organiseren we binnen de dan geldende coronamaatregelen, op locaties en in samenwerking met partijen die de handhaving kunnen garanderen.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement