Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Aan de slag met circulair ondernemen

8 februari 2023 | 15.45 - 18.30 | HAVEP | Goirle

Dat de huidige wegwerp- en vervang cultuur een enorme impact op de aarde heeft, is bij iedereen bekend. Binnen een circulaire economie worden producten en grondstoffen juist hergebruikt. Uiteindelijk is er geen afval meer, en dat is precies wat we volgens de overheid in 2050 moeten zijn: een afvalloze samenleving. Maar hoe maak je de cirkel rond in jouw eigen businessmodel en met welke uitdagingen moet je rekening houden?

Tijdens deze inspiratie- en kennissessie ervaar je circulair ondernemen van heel dichtbij en doe je kennis op om zelf de eerste stappen te kunnen zetten. Ben je al wat verder in circulair ondernemen, maar doe je graag wat extra inspiratie op en/of wil je jouw ervaring delen met de andere aanwezigen? Ook dan nodigen we jou uit om deel te nemen.

Datum: woensdag 8 februari 2023
Tijd: 16.00 – 17.45 uur
Locatie: HAVEP, Parallelweg 6-06 in Goirle

 Aan het einde van de bijeenkomst:

  • Heb je een concreet beeld van circulair ondernemen en weet je wat het écht inhoudt
  • Weet je met welke regelgeving je rekening moet houden
  • Heb je inzicht in welke stappen je kunt zetten en hoe je kunt beginnen
  • Weet je welke tools en hulpmiddelen er zijn om je hierin te ondersteunen
  • Heb je van dichtbij ervaren wat de impact is van circulair ondernemen op zowel de huisvesting als de processen

Stel je eens voor… dat het lukt. Iets onvoorstelbaars. Iets waarvan je nooit had gedacht dat het zou kunnen, maar toch lukt. Hoe zou dat zijn?

Fons Claessen is projectmanager circulaire economie bij Fontys. Hij heeft de know-how: als projectleider begeleidde en ondersteunde Fons al vijftien mkb-bedrijven bij de transitie naar een circulaire bedrijfsvoering en ontwikkelde hij hiervoor een toolkit. Hij kan jou precies vertellen welke stappen je kunt zetten, hoe je begint en waar je rekening mee moet houden. Net dat laatste zetje dat je nog nodig hebt om daadwerkelijk aan de slag te gaan.

Kijk in de keuken van een koploper

HAVEP is de koploper op circulair gebied binnen de textielbranche. Dit familiebedrijf heeft een duidelijke visie op duurzaamheid en dat werkt door in alles wat ze doen. In april 2021 verhuisden ze nog naar een nieuw en geheel circulair pand. Bij HAVEP weten ze dat het realiseren van onvoorstelbare prestaties niets te maken heeft met het verrichten van wonderen, maar alles met slim samenwerken. Én het durven zetten van de eerste stap. Laat je deze middag inspireren door hun missie om ook zelf de eerste stappen te zetten naar circulair ondernemerschap.

Programma

15.45 uur Ontvangst
16.00 uur Presentatie Fons Claessen, projectmanager circulaire economie Fontys
16.45 uur Presentatie Els de Ridder, Sustainability Manager HAVEP
17.15 uur Rondleiding circulaire pand HAVEP
17.45 uur Napraten en borrelen borrel
18.30 uur Einde bijeenkomst

Aanmelden

Ben je lid van onze vereniging, meld je dan snel en eenvoudig aan via onze ledenapp. (Nog) Geen lid of heb je andere vragen? Neem dan contact op met Vivian Schoormans, Academy coördinator, via schoormans@vnoncwbrabantzeeland.nl.

APP Aanmelden Activiteiten

Over de Nationale Week van de Circulaire Economie 2023

De Week van de Circulaire Economie is dé jaarlijkse campagneweek voor Circulaire Economie. Van maandag 6 tot en met zaterdag 11 februari zetten ondernemers, organisaties en overheidsinstellingen hun deuren open om andere professionals mee te nemen in de circulaire economie. VNO-NCW Brabant Zeeland organiseert in deze week drie events voor haar leden. Lees er hier meer over.

Vragen of meer informatie?

Neem dan even contact op met Vivian Schoormans, Academy coördinator, via schoormans@vnoncwbrabantzeeland.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement