Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Diversiteit en Inclusie écht verder brengen in jouw organisatie | Relevance

Van woorden naar daden: #BeBoldForChange

Tekst: Relevance

“Mooi al die woorden over elkaars verschillen waarderen, maar ik vind het eigenlijk veel fijner om samen te werken met mensen die op mij lijken en dezelfde interesses hebben.” Herkenbaar? Ondanks dat we dit misschien niet altijd durven uit te spreken is het meer dan menselijk dat we zoeken naar gelijkgestemden en herkenbaarheid.

Vaak doen we dat niet eens bewust. Dit geeft ons namelijk een veilig gevoel, iets wat in de wetenschap ook wel psychologische veiligheid wordt genoemd. Tegelijk weten we dat er grote risico’s gepaard gaan met het ‘similiar to me effect’. Individuen en groepen worden (onbewust) buitengesloten, krijgen minder kansen en innovatie en creativiteit wordt vertraagd. En deze snel veranderende wereld vraagt juist om innovatie en creativiteit waarin diverse invalshoeken, diverse gedachten en diverse meningen worden gebruikt om als organisatie verder te komen.

De voordelen van Diversiteit en Inclusie

Het is daarom ook niet voor niks dat veel organisaties diversiteit en inclusie als thema zijn gaan omarmen. Terecht, want ieder mens heeft unieke talenten en kwaliteiten. En met een divers medewerkersbestand en inclusieve werkomgeving ben je ook succesvoller. Verschillende achtergronden, inzichten en invalshoeken verbeteren je denkkracht en prestaties. De organisatie presteert beter, is innovatiever en de besluitvorming is effectiever. Om nog maar niet te spreken over betrokken en bevlogen medewerkers, minder verzuim en een lager verloop.

Op naar échte verandering!

Onderzoeken laten zien waarom diversiteit en inclusie (D&I)-pogingen vaak falen: teveel gefocust op ‘fixing the minority’, het onderwerp is niet geïntegreerd in de organisatiestrategie, interventies zijn eenmalig en ad-hoc, er is te weinig draagvlak aan de top of in de lijn, of er zijn veel wisselingen in verantwoordelijk personeel. Hoe richt je het D&I-beleid zo in dat deze leidt tot daadwerkelijke verandering? In dit whitepaper geven wij onze visie op wat goed diversiteitsbeleid omvat en geven wij jou de handvatten mee om aan de slag te gaan met
diversiteit en inclusie in jouw organisatie.

Klik hier om de whitepaper te downloaden >

 

Diversiteit en inclusie verder brengen in jouw organisatie whitepaper van Relevance A Schouten & Nelissen Company


Voor de inhoud en organisatie van onze Academy bijeenkomsten, masterclasses  en communities voor ondernemers en bij de uitvoering van bepaalde dossiers werken we samen met vaste partners. Door deze samenwerking kunnen we gebruikmaken van de kennis, ervaring en faciliteiten van deze bedrijven.

Meer informatie over onze partners >>

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement