Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Bedrijfsleven, overheid en onderwijs zoeken elkaar op tijdens het Zeeuws Arbeidsmarktcongres

Hoe blijf je als werkgever op koers in de structureel krappe Zeeuwse arbeidsmarkt? Zet je in op technologie? Kies je voor nieuwe wervingsmethoden of doelgroepen? Ruim 180 Zeeuwen gingen op dinsdag 16 mei vol inspiratie terug naar hun werkplek.

In het van der Valk hotel in Middelburg vond het Zeeuwse Arbeidsmarktcongres plaats. Hier werden boeiende presentaties, workshops en discussies over de arbeidsmarkt in Zeeland gevoerd. Met praktijkervaringen van diverse ondernemers, inspirerende verhalen en concrete tips konden de deelnemers direct aan de slag om hun HR-strategie aan te scherpen.

“Met Arbeidsmarktregio Zeeland hebben we ons best gedaan om een inspirerende middag te organiseren. Hiermee bieden we ondernemers en HR managers input om anders te gaan kijken naar de kansen op de Zeeuwse arbeidsmarkt. Aan de reacties van de deelnemers te zien, is dat zeker geslaagd”, aldus Chantal de Jonge namens VNO-NCW Zeeland.

Tips en discussie

Fabian Dekker (sr. onderzoeker en arbeidssocioloog) trapte de middag af met zijn betoog over de omgang met schaarste op de arbeidsmarkt. “Denk niet in regels en drempels, maar gewoon doen!” Na zijn tips uit de praktijk, ontstond er een waardevolle discussie met de zaal en het panel. Dit panel bestond uit André van der Reest (voorzitter Zeeuwse Werkkamer, Arbeidsmarktregio Zeeland), Barbara Oomen (HZ University of Applied Sciences) en Leon Kalle (VNO-NCW).

André van der Reest: “Laten we zorgen dat er in Zeeland gelijke kansen zijn voor iedereen. Ook voor mensen die een afstand tot de arbeidsmarkt ervaren en voor de 24.000 mensen die nu in Zeeland nog onbenut zijn. Van deeltijders tot statushouders en van jongeren tot vijftigplussers.”

Verdieping

Maar liefst zeven workshops zorgen vervolgens voor verdieping. Er was veel aandacht voor de omgang met werkzoekende jongeren en digitalisering, het inzetten van Gamification en het voorkomen van werkstress. Ook konden de deelnemers leren om anders te kijken naar werkprocessen, praktijkleren en het werk bieden aan statushouders. Ook keken ze naar hun eigen rol in de workshop toekomstgericht leiderschap.

“Het is goed om zelf kennis op te doen en het is interessant om met anderen hierover te praten”, aldus bezoekster Marie Claire Doolaard-Deij (Witte-Boussen Assurantiën)

Klik hier voor meer informatie over Aan de slag in Zeeland

Vragen?

Vragen kun je richten aan Erik van Oosten, regiomanager VNO-NCW Zeeland, tel 06 25 05 15 08, e-mail: oosten@vnoncwbrabantzeeland.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement