Kennisdeling en ontmoeting
Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Westkade 104
Postbus 97
4550 AB SAS VAN GENT
T 0115 451456

Vacature: verenigingsmanager regio Midden-Brabant

VNO-NCW Brabant Zeeland zoekt een verenigingsmanager voor de regio Midden-Brabant met sterke affiniteit met het bedrijfsleven. Ben jij een proactieve verbinder die ondernemers, partners en stakeholders binnen en buiten VNO-NCW Brabant-Zeeland weet te enthousiasmeren? Dan zoeken wij jou!

Je functie

Je bent de rechterhand van het bestuur in de regio. Je bent oprecht geïnteresseerd in ondernemers en weet hun signalen om te zetten in bijeenkomsten of projecten, waaraan ondernemers graag meedoen. Met ruim 500 leden bij 270 lidbedrijven betreft het een grote actieve regio. Je werkt snel en zult eerder de telefoon pakken dan een brief schrijven, alhoewel je ook een vlotte pen hebt. Primair zorg je ervoor dat bij lobby bestuursleden en ondernemers aan het woord komen, maar soms ook zal je zelf gezaghebbend woordvoerder zijn. Je maakt een positieve eerste indruk, bent resultaatgericht en weet zaken overtuigend en met charme voor elkaar te krijgen.

Je bezoekt dagelijks ondernemers en overheden, waarbij je naast de verbinding ook de lobby voert op de thema’s die voor jouw regio van belang zijn. Op dit moment zijn belangrijke thema’s voor Midden-Brabant: de druk op de arbeidsmarkt, waaronder de arbeidsmigrantenproblematiek en robotisering, infrastructureel de A58 en de N65, de energietransitie, maar denk ook aan de afstemming van de economische agenda’s en beleidsplannen met gemeentes.

Je belangrijkste taken:

  • Vervullen van een spilfunctie tussen ondernemers (mensen en organisaties met elkaar verbinden);
  • Verder uitbouwen van een krachtig ondernemersnetwerk;
  • Initiëren en begeleiden lobbyprojecten;
  • Organiseren bijeenkomsten;
  • Uitdragen bereikte resultaten en successen;
  • Ledencontact en ledenacquisitie.

Functie-eisen

  • Een afgeronde WO opleiding;
  • Meerjarige, relevante werkervaring bij voorkeur in een complexe, bestuurlijke omgeving met een diversiteit aan belangen;
  • Affiniteit met het bedrijfsleven in met name de regio Midden-Brabant;
  • Ondernemersgeest, risico’s durven nemen, servicegericht, flexibel (ook ten aanzien van werktijden), overtuigingskracht, doorzettingsvermogen, representatief en uitstekende communicatieve en redactionele vaardigheden.

Over ons

VNO-NCW Brabant Zeeland is ruim 100 jaar het krachtigste ondernemerscollectief van Zuid-Nederland. De grootste bedrijven in Brabant en Zeeland zijn lid van VNO-NCW Brabant Zeeland, maar ook middelgrote en kleinere ondernemingen voelen zich bij ons thuis. Inmiddels hebben zich meer dan 2.000 bedrijven bij ons aangesloten en krijgen we als belangenbehartiger veel voor elkaar. Tegelijk is VNO-NCW Brabant Zeeland een inspirerende plek voor ontmoeting en samenwerking. Samen behalen we resultaten waar elke individuele ondernemer de vruchten van plukt. Op onze vestiging in Tilburg zijn 24 medewerkers met veel enthousiasme en kennis actief. Kijk voor meer informatie op www.vnoncwbrabantzeeland.nl

Ter vervanging zijn wij per direct op zoek naar een energieke verenigingsmanager voor de regio Midden-Brabant. De rol van de verenigingsmanager is veelzijdig. Je bent een verbinder en ziet het als een uitdaging om het netwerk van VNO-NCW Brabant Zeeland uit te bouwen, te onderhouden en te verstevigen.

Aanbod

Wij bieden een uitdagende en verantwoordelijke functie en een hectiek die passend is bij een vereniging van onze omvang. De functie van verenigingsmanager is niet een functie die je tussen 9 en 5 invult. Vergaderingen, netwerkbijeenkomsten en overleg vinden vaak plaats in de avonduren. Het betreft dan ook een functie van 36 uur per week. Het salaris ligt rond de € 4.000 bruto per maand, afhankelijk van ervaring, bij een fulltime aanstelling (36 uur).

Ben jij onze ideale kandidaat?

Stuur dan snel je CV en bijbehorende motivatie naar onze officemanager Patricia van der Voort:
E voort@vnoncwbrabantzeeland.nl.
Je kunt haar ook bellen als je meer informatie wilt over de inhoud van deze functie of andere vragen hebt: T 013 205 00 01.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt door VNO-NCW Brabant Zeeland niet op prijs gesteld.