Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Westkade 104
Postbus 97
4550 AB SAS VAN GENT
T 0115 451456

Brabant robotiseert

Robots bieden steeds meer kansen voor bedrijven. Je vindt ze al lang niet meer alleen in de auto-industrie met een hek eromheen. Cobots, robotarmen, zelfrijdende voertuigen…robots werken steeds meer samen met mensen, in plaats van ze te vervangen.

Heeft u interesse in de kansen van robotisering?
Vul het aanmeldformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met u op!

Waar begin je?

Veel mkb-bedrijven willen iets met robotica – bijvoorbeeld door een tekort aan personeel – maar weten niet precies waar ze moeten beginnen. Met het project ‘Brabant robotiseert’ willen we deze Brabantse mkb’ers op weg helpen. Dat doen we op drie manieren:

1.  Workshops

Samen met Fontys organiseren we in februari 2019 een aantal workshops. We gaan in op de technologische kant van robotica, maar ook op de financiële en organisatorische kant: wat vraagt robotisering van uw organisatie? Na deze workshop weet u wat er met robotica mogelijk is, waar u rekening mee moet houden en waar u voor vervolgstappen terecht kunt.

Workshop robotica maakprocessen
Data:
 5 en 19 februari in de middag
Locaties:
 Fontys (5 februari), Kampert-Nauta (26 februari)

Workshop robotica logistieke processen
Data:
 12 en 26 februari in de middag
Locaties: volgen

Aanmelden

 

2.  Vragenlijst

Via een vragenlijst konden bedrijven laten weten waaraan ze behoefte hadden. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat ze de juiste ondersteuning krijgen om te robotiseren. De respondenten maakten bovendien kans op een Quickscan robotica van Teqnow en op een training van de Robotacademie.

3.  Opleidingsplatform

In samenwerking met Holland Robotics, het samenwerkingsverband tussen industriële spelers en wetenschapsinstellingen uit de Nederlandse hightechsector, ontwikkelen we een opleidingsplatform. Op dit platform vindt u het aanbod aan onderwijs en opleidingen op het gebied van robotica in Brabant.

Videos

Brabant Robotproof

Doel van het project is om 300 bedrijven en 3000 werknemers in de komende 3 jaar ‘robotproof’ te maken. 

300 Brabantse bedrijven gaan nog meer robotiseren Brabants Dagblad, Eindhovens Dagblad en BNdeStem

Brabant robotiseert is een initiatief van: