Kennisdeling en ontmoeting
Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Westkade 104
Postbus 97
4550 AB SAS VAN GENT
T 0115 451456

Brabant robotiseert

'Brabant robotiseert' wordt 'MKB Robotiseert'

Het project ‘Brabant robotiseert’ krijgt een vervolg onder de naam ‘MKB Robotiseert‘. Samen met Fontys HTSM en Holland Robotics is VNO-NCW Brabant Zeeland de initiatiefnemer. We organiseren onder andere inspiratiesessies, quickscans, workshops en experimenten. Benieuwd naar het aanbod? Zie de agenda!

'Brabant robotiseert' wordt 'MKB Robotiseert'

Veel mkb-bedrijven willen iets met robotica, bijvoorbeeld door een tekort aan personeel, maar weten niet precies waar ze moeten beginnen. Met het project ‘Brabant robotiseert’ hielpen we deze Brabantse mkb’ers op vier manieren op weg:

Videos

Robotisering: waar begin je?

Robots bieden steeds meer kansen voor bedrijven. Je vindt ze al lang niet meer alleen in de auto-industrie met een hek eromheen. Cobots, robotarmen, zelfrijdende voertuigen... robots werken steeds meer samen met mensen en vergroten de productiecapaciteit.

Inspiratiefilms

Veel bedrijven in Brabant zijn al aan de slag gegaan met robotica. Om andere ondernemers te inspireren over de mogelijkheden van robotisering, hebben we opnames gemaakt bij vier organisaties: Hapert Aanhangwagens, Archipel Zorggroep, Spierings Mobile Cranes en Vliegbasis Woensdrecht.

Bekijk hieronder de films.

Workshops robotica

In februari 2019 gaven we in samenwerking met Fontys Eindhoven workshops aan bedrijven uit de maakindustrie en de logistiek. Tijdens deze workshops gingen we onder andere in op de technologische mogelijkheden van robotica, de toepassing van robotica in het productieproces van de aanwezige ondernemers, en de mogelijke businesscase van robotisering.

Interesse?

Heb je interesse in deelname aan een volgende workshop? Laat het weten aan ons via onderstaande aanmeldbutton!

Aanmelden

Opleidingsplatform

In samenwerking met Holland Robotics, het initiatief tot een landelijke roboticabeweging, ontwikkelden we een opleidingsplatform. Op dit platform vind je het aanbod aan onderwijs en opleidingen op het gebied van robotica in Brabant. Het platform moet het voor bedrijven, werknemers en studenten makkelijker maken om de meest geschikte robotica-opleiding te vinden.

Het platform bevat de verschillende robotopleidingen van – op dit moment 26 – Brabantse opleidingsinstellingen, zowel reguliere als private aanbieders. Geïnteresseerden kunnen selecteren op opleidingsniveau, duur van de opleiding en type opleiding. De bedoeling is om dit platform in de loop van het jaar uit te breiden met robotica-opleidingen in heel Nederland. Het platform is te vinden op de site van Holland Robotics.

Heb je vragen over het Opleidingsplatform? Neem dan even contact op met Thijs Dorssers, programmamanager Holland Robotics, E. dorssers@hollandrobotics.com

Robotscan

Via een vragenlijst konden bedrijven laten weten waaraan ze behoefte hadden. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat ze de juiste ondersteuning krijgen om te robotiseren. De respondenten maakten bovendien kans op een Quickscan robotica van Teqnow en op een training van de Robotacademie. De vragenlijst is ingevuld door 115 ondernemers.

Resultaten

Klik voor grote versie

In de deze infographic vind je op hoofdlijnen de resultaten van de Robotscan. Voor veel mkb-bedrijven in o.a. de industrie, logistiek en bouw biedt robotica veel kansen. Toch zijn er nog een boel belemmeringen om die kansen te pakken. De resultaten van deze enquête nemen de projectpartners mee in een vervolgfase van het project.

Heb je vragen over de Robotscan? Neem dan contact op met projectleider Inigo Beeker, E. beeker@vnoncwbrabantzeeland.nl

Vragen of ideeën

Heb je vragen over het project ‘Brabant robotiseert’ of ideeën die een aanvulling kunnen zijn op het project? Of wil je zelf aan de slag met robotisering en heb je daarover vragen aan ons? Neem dan contact op met projectleider Inigo beeker, E. beeker@vnoncwbrabantzeeland.nl.

Een initiatief van

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement