Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Brabant robotiseert

Veel mkb-bedrijven willen iets met robotica, bijvoorbeeld door een tekort aan personeel, maar weten niet precies waar ze moeten beginnen. Met het project ‘Brabant robotiseert’ hielpen we in 2018/2019 deze Brabantse mkb’ers op weg door middel van workshops, een opleidingsplatform, robotscan én inspiratievideo’s. En het project krijgt in 2019/2020 een vervolg!

Brabant robotiseert wordt MKB robotiseert

Onder de naam MKB Robotiseert gaan we ook in 2019/2020  inspiratiesessies, quickscans, workshops en experimenten organiseren voor ondernemers. Via een vragenlijst konden bedrijven laten weten waaraan ze behoefte hebben. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat ze de juiste ondersteuning krijgen om te robotiseren. Deze vragenlijst is ingevuld door 115 ondernemers. Bekijk hier de infographic met de resultaten.

Veel bedrijven in Brabant zijn al aan de slag gegaan met robotica. Om andere ondernemers te inspireren over de mogelijkheden van robotisering, maakten we bij Vliegbasis Woensdrecht, Archipel Zorggroep, Spierings Mobile Cranes en Hapert Aanhangwagens opnames met als resultaat vier inspirerende video’s! Bekijk ze hier >

Workshops en inspiratiesessies

Met de workshops helpen wij je op weg in de wereld van robotica of big data. Na de workshop weet je wat er mogelijk is, waar je rekening mee moet houden en waar je voor vervolgstappen terecht kunt. In kleine groepjes ga je samen met studenten aan de slag. Tijdens de inspiratiesessies geven MKB-ondernemers aan hoe zij zelf met robotica aan de slag zijn gegaan. Een deskundige geeft een breder beeld van de mogelijkheden.

Interesse? Meer informatie via info@vnoncwbrabantzeeland.nl of (013) 205 00 00.

Bekijk de aftermovie van een van de workshops in februari 2019 > 

Opleidingsplatform

In samenwerking met Holland Robotics, het initiatief tot een landelijke roboticabeweging, ontwikkelden we een opleidingsplatform. Op dit platform vind je het aanbod aan onderwijs en opleidingen op het gebied van robotica in Brabant. Het platform moet het voor bedrijven, werknemers en studenten makkelijker maken om de meest geschikte robotica-opleiding te vinden. De bedoeling is om dit platform uit te breiden met robotica-opleidingen in heel Nederland.

300 bedrijven en 3000 werknemers in 3 jaar 'robotproof'

De provincie Brabant verleende € 75.000 subsidie aan VNO-NCW Brabant Zeeland om onder de vlag Brabant robotproof  300 bedrijven en 3000 werknemers in de komende 3 jaar ‘robotproof’ maken. De Brabantse arbeidsmarktregio’s zijn partner en dragen gezamenlijk ook € 75.000 bij.

In samenwerking met provincie Brabant maakten we onderstaande video waarin Bert Pauli, gedeputeerde economie, Ellen Kroese, directeur VNO-NCW Brabant Zeeland en Jorn Versteijnen, Versteijnen Logistics vertellen over de aanleiding van Brabant robotproof.

Ellen Kroese: "Ik hoor van veel ondernemers dat zij zich realiseren dat ze om robotisering echt niet meer heen kunnen, maar niet weten waar te beginnen. Waar halen ze kennis vandaan om robitsering in hun eigen bedrijfsvoering vorm te kunnen geven."
Videos

Brabant Robotproof

Veel ondernemers realiseren zich dat ze om robotisering echt niet meer heen kunnen. Maar waar begin je?

Vragen of ideeën

Heb je vragen over het project MKB robotiseert, of ideeën die een aanvulling kunnen zijn op het project? Of wil je zelf aan de slag met robotisering en heb je daarover vragen aan ons? Neem in alle gevallen contact met ons op via info@vnoncwbrabantzeeland.nl of (013) 205 00 00.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement