Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Naslagwerk Q&A Rapportageverplichting Werkgebonden Personenmobiliteit (WPM)

Heeft jouw bedrijf meer dan 100 werknemers? Dan ben je vanaf volgend jaar verplicht een CO2-administratie bij te houden en hierover jaarlijks te rapporteren. Wanneer een bedrijf boven de maximale CO2-uitstoot zit, geldt er een termijn van 4 jaar om maatregelen te nemen om de uitstoot te verminderen. Dit maximum is van toepassing op het zakelijke woon-werkverkeer van hun werknemers en staat bekend als de ‘normering werkgebonden personenmobiliteit (WPM).’

Tijdens de online Q&A op donderdag 5 oktober kregen de deelnemers inzicht in wat de WPM inhoudt, hoe deze normering tot stand is gekomen en welke afspraken er gemaakt zijn. Deze toelichting werd gegeven vanuit het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat en VNO-NCW/MKB. Van Mossel Automotive Group gaf handvatten en liet oplossingen zien hoe je op praktische wijze deze CO2-administratie kunt bijhouden. Tijdens de sessie zijn er veel vragen gesteld. Er was niet voldoende tijd deze allemaal te beantwoorden. We hebben alle vragen op een rijtje gezet en het ministerie heeft deze voor ons beantwoord.

Hieronder vind je onder andere de presentaties, informatie en antwoorden op vragen die gesteld zijn tijdens de sessie:

Vragen?

Mocht je ondanks al deze informatie toch nog vragen hebben, je mening willen delen of loop je tegen zaken aan wat betreft haalbaarheid, meld dit dan bij ons. Wij nemen dit graag mee in onze gesprekken met het ministerie. Dit kun je doen bij Rik Derksen, belangenbehartiger infrastructuur en ruimte, via derksen@vnoncwbrabantzeeland.nl.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement