Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Ondernemers op missie

Het was vorige week even andere koek voor de instructeurs van de KMSL. Niet een spijkerbroek, maar een knap colbert werd uit getrokken, toen de leiderschapstraining van de luchtmacht op de Woensdrechtse basis begon. Ondernemers uit Zeeland en Brabant trokken het groene overall aan om te leren over leidinggeven onder fysiek zware omstandigheden en veel meer. Hun ervaring? Lees mee.

'Dit is wat je hoopt dat het is. Het was echt inspirerend. Voor mij was het een feest der herkenning. Laat maar weten wat mijn bedrijf voor defensie kan betekenen. Ik vond het motiverend en indrukwekkend. Anders. Mijn beeld van defensie is in 3 dagen totaal veranderd. Wat een betrokkenheid van de militairen.'

Het is een greep uit de reacties die de instructeurs afgelopen week kregen van hun trainees dat vorige week plaatsvond op verzoek en medewerking van het Platform Defensie-Bedrijfsleven (PDB).

Relatie versterken met ondernemers
Het PDB is een overlegorgaan dat de relatie tussen de krijgsmacht en ondernemers wil versterken. Het platform wordt voorgezeten door de P-CDS en de voorzitter van VNO-NCW. Defensie gelooft dat deelnemers met deze training kennis krijgt van ontwikkelingen binnen de krijgsmacht en de luchtmacht in het bijzonder. Ze kunnen ervaring opdoen met de specifieke manier van leiding geven binnen Defensie. Een aantal elementen hiervan, zoals leiderschap in fysiek oncomfortabele omstandigheden, in voorkomend geval moeten beslissen over leven en dood en de rol van vertrouwen in de medewerkers, maken dat leiderschap verschilt met het bedrijfsleven. Tot slot wordt ook een sociaal netwerk opgebouwd. De deelnemers netwerken onderling, een belangrijke doelstelling van de ondernemersverenigingen, maar ook met de instructeurs en functionarissen van de Luchtmacht. De band tussen de krijgsmacht en bedrijfsleven wordt zodoende versterkt door goed nabuurschap en informele contacten.

Bezoek aan de toren
De deelnemers hebben instructie gekregen over de visie van de luchtmacht over leiderschap wat middels praktische en theoretische opdrachten vormgegeven is. Tevens is een bezoek gebracht aan het hoofdkwartier om bijgepraat te worden over operaties waarbij de luchtmacht betrokken is, lopende projecten, en de innovatie-agenda.

Ambassadeur van de luchtmacht
Na afloop ontvingen de ondernemers een certificaat met het predicaat ‘Ambassadeur van de Luchtmacht’. Zij worden daarmee onderdeel van een gemeenschap die in het verleden een dergelijke leiderschapstraining heeft beleefd. Deze ambassadeurs onderhouden contact met elkaar en met de Luchtmacht. Zij worden als groep opgenomen in het netwerk van stakeholders van de Luchtmacht.

(september 2018)

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement