Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Oostelijk Bolwerk 9
4531 GP Terneuzen
T 0115 451456

Het Prikkelplein | LENTEPRIKKEL 2022

Welkom & netwerken

Kom je alleen naar de Lenteprikkel en/of vind je het leuk om bij binnenkomst andere leden te ontmoeten? Wij heten je van harte welkom op onze welkomstborrel op het Prikkelplein!

Op het Prikkelplein ervaar je talent in alle facetten! Tijdens dit uitdagende middagprogramma bekijk je de wereld door de bril van millennials, ontdek je of er een echte maestro in jou huist of trap je een balletje met PSV-talent. Laat je inspireren in de diverse workshops of stap eens uit je comfortzone en onderzoek waar jouw talenten liggen.

Lees hier alles over de LENTEPRIKKEL 2022

Programma Prikkelplein

Bekijk hier het programma van het Prikkelplein in een handig overzicht.

 

Prikkelsessies

Wil je de diepte in en sparren met experts en leden over thema’s als werkgeluk en leiderschap? Meld je dan aan voor een van onze prikkelsessies!

Leiderschap | Ben jij een Maestro? | Sander Teepen en philharmonie zuidnederland

Voor de Maestro Competitie op de TaLenteprikkel hebben we niemand minder dan de échte Maestro-dirigent die kandidaten coacht in het gelijknamige televisieprogramma: Sander Teepen. En dan is hij óók nog eens een Brabander. Samen met Sander, musici van philharmonie zuidnederland, jonge talenten van de Orkestacademie van philharmonie zuidnederland én studenten van de Academy of Music and Performing Arts (Conservatorium Fontys Tilburg) ontdek je of er in jou een dirigent verscholen zit.

Er zijn twee competitierondes. Uit elke ronde komt een winnaar en die gaan strijden om de titel. Om 18.30 uur is het tijd voor de Grande Finale: wie is de beste dirigent van VNO-NCW Brabant Zeeland? De winnaar is degene met de meeste stemmen uit het publiek en het orkest. Natuurlijk is iedereen van harte welkom te komen kijken, luisteren én aan te moedigen.

Inschrijven
Bij teveel aanmeldingen worden er lootjes, of beter gezegd: nootjes getrokken. Per ronde kunnen er ongeveer 5 personen deelnemen. De rest kan kijken, stemmen, aanmoedigen en krijgen ook de tips en tricks van Sander mee die de koppeling zal leggen van dirigeren naar een bedrijf leiden.

Inschrijven voor deze prikkelsessie >

Meer informatie over Sander Teepen vind je op zijn website.

Workshops

Vernieuwend leiderschap | Als je loslaat heb je twee handen vrij

Roel Jansen neemt je in een inspirerende sessie mee op zijn reis hoe hij zijn bedrijf RJ Networks & Security heeft omgezet naar een zelfsturende, lerende organisatie. Wat heeft de kunst van het loslaten voor moois opgeleverd voor zijn bedrijf, voor de medewerkers en voor zichzelf? Naast de successen benoemt hij ook valkuilen.

Inschrijven voor deze prikkelsessie >

Wat betekent werkgeluk voor jou? Zet onze VR-bril op en kom erachter! | Raaak Personeel

Wist je dat als je investeert in het werkgeluk van je medewerkers je investeert in je bedrijf? Gelukkige mensen zijn productiever, creatiever, minder vaak ziek en doen hun werk beter. Werkgeluk is afhankelijk van vijf pijlers: relaties, autonomie, persoonlijke groei, zingeving en vitaliteit. In onze VR-film leggen wij uit hoe deze pijlers bijdragen aan werkgeluk. Nieuwsgierig welke pijler jou het meeste werkgeluk geeft? Volg dan de workshop van Michiel Hobbelt of neem plaats in onze oranje stoel!

Inschrijven voor deze prikkelsessie >

 

Internationaal talent in jouw organisatie: de do’s en dont’s | Rondetafelgesprek Tragel

In de gehandicaptenzorg kun je het je niet permitteren om vacatures open te laten staan. Daarbij komt dat de arbeidsbevolking in Zeeland krimpt en de economie groeit. Na Corona is dit nog versterkt. Tijdens deze rondetafelsessie deelt Guus Bannenberg van Zorgorganisatie Tragel zijn ervaring met het aantrekken en inzetten van internationale medewerkers en gaan we in gesprek over de do’s en dont’s, bezwaren en drempels.

Inschrijven voor deze prikkelsessie >

Door de bril van generatie X,Y,Z

Wat zoeken millennials in een werkgever? Hoe kun je jong talent aantrekken, behouden en stimuleren? Boek een speeddate met onze millennials en studenten van het VMBO, MBO, HBO en universiteit.

Je hoeft je voor deze prikkelsessie niet in te schrijven en kunt vrij inlopen

 

Leven lang ontwikkelen | Kijk eens in de spiegel

Uit onze enquête blijkt dat ondernemers een leven lang ontwikkelen van groot belang vinden. En daar hebben we ook aan gedacht! Waag je aan een persoonlijke ONT-wikkelsessie onder leiding van een coach en breng jouw verborgen talent(en) naar boven.

Inschrijven voor deze prikkelsessie >

Vitaliteit | Balletje trappen met PSV

‘Je moet schieten, anders kun je niet winnen’

Heb jij het talent om de ballen in de lucht te houden? En hoe vitaal ben jij als werkgever? Gooi je colbert of blazer in de hoek en laat je uitdagen door de jonge talenten van PSV.

Je hoeft je voor deze prikkelsessie niet in te schrijven en kunt vrij inlopen

Vitaliteitsplein

Hoe hoog staat vitaliteit & gezondheid bij jouw organisatie op de agenda? En geef jij het goede voorbeeld? Breng een bezoekje aan het Vitaliteitsplein en neem de proef op de som met de Health Check van Human Capital Care of doe de Vitaliteitsscan van Vitaal Bedrijf.

Je hoeft je voor deze prikkelsessie niet in te schrijven en kunt vrij inlopen

Samenwerking beroepsonderwijs

Dat samenwerking met het beroepsonderwijs enorm belangrijk is, en steeds belangrijker wordt, staat als een paal boven water. Op het Prikkelplein gaan de drie grootste beroepsopleiders uit Brabant en Zeeland, Summa en Curio de dialoog over samenwerking aan tussen ondernemers en beroepsopleiders onder leiding van Henk Slagt (Summa College) Hoe kunnen onderwijs en bedrijven met elkaar samenwerken? Waarom is dit zo belangrijk? Wat zijn mooie voorbeelden? Wat levert dit op?

Je hoeft je voor deze prikkelsessie niet in te schrijven en kunt vrij inlopen

Avondprogramma

Na het Prikkelplein ben je verzekerd van een heerlijk buffet en smaakvol avondprogramma met topsprekers. Toon Gerbrands, algemeen directeur PSV en Sylvia van Es, President Philips Nederland, vertellen vanuit hun eigen visie en ervaring hoe zij omgaan met talent. Peter Hein van Mulligen, hoofdeconoom en woordvoerder arbeidsmarkt en economie bij CBS, vertelt hij met welke macro-ontwikkelingen ondernemers in Zuid-Nederland rekening moeten houden en waar de kansen liggen. De presentatie van deze avond is in handen van Esther van Rijswijk, o.a. bekend als correspondent in Londen voor RTL-Nieuws en van RTL Z, BNR en HP/De Tijd. We sluiten de avond met een gezellige goed aangeklede netwerkborrel.

Aanmelden

Meld je meteen aan, zodat je bent verzekerd van een plek! Leden kunnen zich aanmelden via onze ledenapp. Wil je de app meteen downloaden? Klik dan op onderstaande banner. Ben je (nog) geen lid? Neem dan contact op met Vivian Schoormans door een mailtje te sturen naar lenteprikkel@vnoncwbrabantzeeland.nl. Je kunt ook bij Vivian terecht voor vragen of informatie.

"*" geeft vereiste velden aan

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement