Kennisdeling en ontmoeting
Contact

Contactpagina

Bezoekadres
Reitseplein 1
Postbus 90154
5000 LG TILBURG
T 013 205 00 00

Voor ondernemers uit Zeeland:
Westkade 104
4550 AB SAS VAN GENT
T 0115 451456

Eerste Groene Pluim in Waalwijk gaat naar Tarkett

Op donderdag 27 juni reikte wethouder Ronald Bakker van de gemeente Waalwijk de eerste Groene Pluim in Waalwijk uit aan Tarkett – voorheen beter bekend als Desso. De uitreiking vond plaats bij Plastica Groep tijdens een themabijeenkomst over duurzaamheid voor leden van VNO-NCW Midden-Brabant.

Tarkett is daarmee het dertiende bedrijf in Nederland dat deze eervolle onderscheiding, een initiatief van VNO-NCW Brabant Zeeland, in ontvangst mag nemen. Ralph Jorissen, Vice President Benelux van Tarkett, nam de prijs in ontvangst. Tarkett dankt de erkenning aan het feit dat het bedrijf een topvoorbeeld van de transitie naar duurzaam ondernemen in de praktijk brengen. Sinds een half jaar is Tarkett ook aangesloten bij onze vereniging. Lees hier het persbericht.

Mobiliseren van mensen grote uitdaging

Na de uitreiking van de Groene Pluim gaf Maarten van Andel, directeur van Fontys University of Applied Sciences en schrijver van het boek De Groene Illusie, zijn visie en kritische blik op de energietransitie. Het thema duurzaam ondernemen is een veelbesproken thema. Niet het klimaatakkoord zelf maar het mobiliseren van mensen is een van de grootste uitdagingen.

Tot slot nam Marc Snoeren, CEO bij Plastica, ons mee in zijn verhaal over Plastica Groep en hun nieuwste ontwikkeling: zonnepanelen verwerkt in de voorgevel.

Voorbeeld voor andere bedrijven

Tarkett is een echte koploper en daarmee een goed voorbeeld voor andere bedrijven. Het toont uit de eigen overtuiging aan – en niet omdat het is opgelegd – dat het anders kan. Loopt jouw bedrijf ook voorop in duurzaam ondernemen of wil je juist weten hoe andere bedrijven dit aanpakken? Wij kunnen de verbinding maken tussen ondernemers! Neem dan contact op met Marloes Rijken, regiomanager VNO-NCW Midden-Brabant via rijken@vnoncwbrabantzeeland.nl.

In de media

Brabants Dagblad: Tarkett krijgt eerste Groene Pluim in Waalwijk
Waalwijk Nieuws.n: Eerste Groene Pluim in Waalwijk gaat naar Tarkett

Waar verscheen VNO-NCW Brabant Zeeland nog meer in de media? Bekijk het hier

Over de Groene Pluim

De Groene Pluim is een stimuleringsprijs op gebied van duurzaamheid en een initiatief van VNO-NCW Brabant Zeeland. Bedrijven die zich aanmelden worden door een onafhankelijke accreditatiecommissie gescreend. Punten waarop getoetst wordt zijn: duurzame consumptie- en productieprocessen, het bestrijden van klimaatverandering, bijdrage aan economische groei, waardig werk voor iedereen en actieve communicatie en kennisdeling over duurzaam ondernemen. Hiermee wordt bijgedragen aan het bereiken van de Sustainable Developments Goals, die de VN heeft opgesteld.

Meer informatie over de Groene Pluim
Meer over het thema Milieu en duurzaamheid

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

 

Met het versturen van deze gegevens ga je akkoord met de wijze waarop wij jouw gegevens verwerken. Privacy statement